Kätyrit goes Päiväperho

Kätyrit kävivät tänään tutustumassa koko maailman mittakaavassakin ainutlaatuiseen perhetukikeskus Päiväperhoon, jossa hoidetaan päihdeongelmaisia raskaana olevia ja päihdeongelmaisia perheitä. Vs. perhetukikeskuksen johtaja Anna Trygg piti mielenkiintoisen infopaketin perhetukikeskuksen toiminnasta.

Pohjoismaisessakin mittakaavassa ainutlaatuinen Päiväperho tarjoaa apua ja tukea raskaana oleville ja lapsiperheille tilanteissa joissa äitiyden, isyyden ja vanhemmuuden haasteena on päihde- tai mielenterveysongelma. Päiväperhoon tutustuminen oli erinomainen tilaisuus kaikille kätyreille, niin valmistuneille kuin vielä opiskeleville.

Aihe oli selkeästi kiinnostanut monia ja osanotto oli runsasta! Hieno tapa polkaista syksyn kollegakahvilat käyntiin. Kiitos kaikille osallistuneille!

Pysythän kuulolla, sillä sivumme päivittyvät lähiaikoina paljastaen lisää syksyn suunnitelmista!

Syksy on täällä ja kollegakahvilat käynnistyvät!

Syksy on saapunut ja on aika kutsua jäseniä jälleen mukaan toimintaan! Kollegakahvila-toiminta jatkuu taas tiistaina 10.9. vierailulla perhetukikeskus Päiväperhoon.

Pohjoismaisessakin mittakaavassa ainutlaatuinen Päiväperho tarjoaa apua ja tukea raskaana oleville ja lapsiperheille tilanteissa joissa äitiyden, isyyden ja vanhemmuuden haasteena on päihde- tai mielenterveysongelma. Päiväperhoon tutustuminen on erinomainen tilaisuus kaikille kätyreille, niin valmistuneille kuin vielä opiskeleville. Tapaamme klo 17.30 Päiväperhon tiloissa, osoitteessa Romsinpolku 6.

Huom! Koska Kollegakahvila järjestetään Päiväperhon tiloissa, on ennakkoilmoittautuminen tarpeen. Kollegakahvilat ovat maksuttomia.

Ilmoittautuminen tähän ja muihin tapahtumiin sähköpostitse osoitteeseen ilmoittaudu@pirkankatilot.fi . Samasta osoitteesta voit kysyä myös lisätietoa tapahtumista. Muista kertoa selkeästi, mihin tapahtumaan haluat ilmoittautua!

Yhdistyksen facebook-sivuja ja verkkosivuja seuraamalla pysyt hyvin ajantasalla tulevista tapahtumista. Suunnitteilla on mukavaa yhteistekemistä ja mielenkiintoisia Kollegakahviloita. Yhdistyksemme on yhtä aktiivinen kuin jäsenensäkin, tule mukaan oppimaan uutta ja tutustumaan kollegoihisi alueella! Naisen kanssa, toistemme tukena. www.pirkankatilot.fi

Vilttikollegakahvila

Eilen perjantaina 07.06. Tampereen Sorsapuisto täyttyi naurusta ja iloisesta puheensorinasta, kun Vilttikollegakahvila kokoontui kesän alun kunniaksi. Aina kokoontumisten ei tarvitse olla koulutuksellisia, toisinaan tärkeintä on yhdessäolo.

Samalla yhdistys kiittää kaikkia toimintaan kevään aikana osallistuneita ja haluaa toivottaa tervetulleeksi kaikki sitä vasta harkitsevat. Naisen kanssa, toistemme tukena.

P.S.: Yhdistys lomailee kesäkuukaudet, mutta syksyä on jo suunniteltu. Syyskauden ensimmäinen kollegakahvila kokoontuu 10.9., jolloin pääsemme tutustumaan Pohjoismaisessakin mittakaavassa ainutlaatuisen perhetukikeskus Päiväperhon toimintaan. Kurkista kalenteriimme ja ilmoittaudu mukaan toimintaan!

Kesää rinnassa, syksy jo mielessä

Alkukesän Vilttikollegakahvila pe 7.6. kruunaa pian aktiivisen kevätkauden. Kätyrit krimaavat kesälaitumille nauttimaan valosta ja vehreydestä. Olethan jo ilmoittautunut mukaan viltteilemään?

Vaikka kätyreillä onkin jo toinen jalka laitumenportin raossa, on hallitus jos suunnitellut syksyäkin kokouksissaan. Mielenkiintoinen syksy onkin tiedossa! Kollegakahvila-toiminta jatkuu taas tiistaina 10.9. vierailulla perhetukikeskus Päiväperhoon.

Pohjoimaisessakin mittakaavassa ainutlaatuinen Päiväperho tarjoaa apua ja tukea raskaana oleville ja lapsiperheille tilanteissa joissa äitiyden, isyyden ja vanhemmuuden haasteena on päihde- tai mielenterveysongelma. Päiväperhoon tutustuminen on erinomainen tilaisuus kaikille kätyreille, niin valmistuneille kuin vielä opiskeleville. Tapaamme klo 17.30 Päiväperhon tiloissa, osoitteessa Romsinpolku 6.

Huom! Koska Kollegakahvila järjestetään Päiväperhon tiloissa, on ennakkoilmoittautuminen tarpeen. Kollegakahvilat ovat maksuttomia. Tervetuloa!
Toukokuun kollegakahvila ja sukupuolen moninaisuus

Toukokuun kollegakahvilan aiheena oli sukupuolen moninaisuus. Ammattitaitoiset ja asiantuntevat kollegamme Satu Tervala ja Satu-Maria Pälli kävivät pitämässä todella mielenkiintoisen alustuksen aiheeseen, josta virisi mielenkiintoista keskustelua. Jälleen kerran saimme todistaa, että kätilön paikka on ihmisen rinnalla.


Seuraavan kerran kokoonnumme Vilttikollegakahvilaan pe 7.6. klo 18.00 alkaen. Pakkaa viltti kassiin ja tule viettämään rentoa yhdessäolon iltaa kollegoidesi seurassa!

Hyvää kansainvälistä kätilön päivää!

Pirkka-Hämeen kätilöyhdistys toivottaa jäsenistölleen erinomaisen hienoa kansainvälistä Kätilön päivää tänään 5.5.!

Viime vuonna aloitetun perinteen mukaisesti Taysin naistentautien ja synnytysten vastuualueen osastojen ja poliklinikoiden henkilökuntaa on muistettu yhdistyksen tonttujen toimesta herkkulaatikoiden muodossa!

P.S. Olethan tulossa tiistaina kollegakahvilaan kuulemaan sukupuolen moninaisuudesta?

Vuosikokous 2019

Pirkka-Hämeen kätilöyhdistys kerääntyi tiistaina 5.3. vuosikokouksen merkeissä Kaupinojan saunalle. Jäsenistöä oli saapunut paikalle mukava määrä. Edellinen vuosi oli toimintakertomuksenkin mukaan aktiivinen ja tapahtumarikas.

Uuden hallitusvuoden kynnyksellä oli aika valita hallitukseen uudet jäsenet erovuoroisten tilalle. Puheenjohtaja Tuija Heinilä koki olevansa valmis astumaan syrjään yhdistyksen hallituksen vetovastuusta ja uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti toimea jo aiemminkin hoitanut Päivi Toivonen.

Väistyvä puheenjohtaja Tuija Heinilä sekä puheenjohtajaksi palaava Päivi Toivonen

Hallituksen riveihin saatiin myös täysin uutta verta. Uusi hallitus kokoontuu ensimmäisen kerran jo tulevalla viikolla järjestäytymiskokouksen merkeissä.

Pirkka-Hämeen kätilöydistyksen hallitus vuosimallia 2019: Puheenjohtaja Päivi Toivonen, Johanna Pekkarinen, Sanna Koivukangas, Mari Päivömaa, Eepu Hotakainen, Riikka Keränen, Eeva-Liisa Toivonen, Leena Jylhä, Salla Asplund, Heidi Hult, Anna-Leena Flink, Mari Valkamo sekä kuvasta puuttuva Eeva Liimatainen.

Varsinaisen kokouksen päätyttyä keskityttiin yhdessäoloon ruokailun ja rentoutumisen merkeissä. Kiuas kuumeni ja ilma avannon yllä täyttyi höyrystä kipakassa pakkassäässä. Koska koolla oli kätilöitä, pakkasta purevampaa oli vain huumori ja tuvan täytti ilo ja nauru.

Kevät on jälleen tapahtumia täynnä

Vaikka hanget ovat vielä korkeat nietokset ja pakkanen puree poskiamme, on kevät jo kulman takana. Yhdistyksen hallitus kokousti jälleen keskiviikkona 6.2. ja kovin innostuneina pääsemme nyt kertomaan kevään tapahtumista teillekin!

Pirkka-Hämeen kätilöyhdistyksen hallitus esittää jäsenistölleen kutsun osallistua 5.3. vuosikokoukseen klo 17.00 alkaen, Kaupinojan saunalla, Kaupinpuistonkatu 1. Kokouksessa käydään läpi sääntömääräiset asiat ja valitaan hallitukseen uudet jäsenet mahdollisesti erovuorossa olevien tilalle. Ahkeran kokoustamisen jälkeen jätämme hiet ja pölyt saunaan ja avantoon, ruokailemme ja nautimme illasta hyvässä seurassa. Yhdistys tarjoaa purtavaa ja alkoholittomia virvokkeita, muutoin kannattaa varautua omin juomin. Mikäli haluat saunoa tai nauttia avannosta, pakkaa laukkuun myös pyyhe ja uimapuku!

Arvomme vuosikokoukseen osallistujien kesken yhden ilmaisen osallistumisen huhtikuun ilmajoogaan! Hallituksen jäsenet eivät voi osallistua arvontaan. Tervetuloa tutustumaan yhdistystoimintaan ja yhdistyksesi uuteen hallitukseen. Ilmoittautumiset viimeistään ma 25.2.

Huhtikuussa Kätyrit pääsevät kokeilemaan ilmajoogaa! Ajankohdat ovat: ke 3.4. klo 17.45-18.45 tai to 4.4. klo 15.45-16.45.  Paikkana hyvinvointihuoltamo Lentävä Matto, osoite Pellavatehtaankatu 8 E, 4. krs..Ilmajoogaan osallistuminen vain jäsenille. 10 € omavastuu. Ilmoittaudu pian, sillä paikkoja on hyvin rajatusti! Mainitse ilmoittautuessasi kumpaan tapahtumaan haluat ilmoittautua tai kumpi tapahtuma olisi sinulle ensisijainen, mikäli molemmat käyvät. Huom! Rajallisten osallistujamäärien vuoksi kukaan ei voi ilmoittautua molempiin tapahtumiin ja ilmoittautumiset ovat sitovia.  Mukaan mukavat rennot vaatteet ja vesipullo.

Toukokuun kollegakahvila kokoontuu tiistaina 7.5. klo 18.00 alkaen Tehyn tiloissa, osoitteessa Itsenäisyydenkatu  Aiheena on Transsukupuolisuus ja transhoitajana toimiminen. Aiheesta tulevat kertomaan Taysin Hormoni. ja lapsettomuuspoliklinikalla transhoitajina työskentelevät kätilöt Satu Tervala sekä Satu-Maria Pälli. Kollegakahvilat ovat tuttuun tapaan kaikille osallistujille, myös yhdistykseen kuulumattomille. Tervetuloa tutustumaan alueen kollegoihin ja oppimaan uutta. Kollegakahvilat ovat maksuttomia. Etukäteisilmoittautumista toivomme kahvitarjoilun järjestämiseksi, mutta voit poiketa paikalle myös ilmoittautumatta.


Kevätkauden kruunaamme perjantaina 7.6. klo 18.00 alkaen Viltti-Kollegakahvilalla, joka totutusta poiketen ei sisällä  informatiivista oppimissisältöä, vaan rennon mahdollisuuden tutustua toisiimme ja viettää aikaa yhdessä. Yhdistys tarjoaa pientä purtavaa ja alkoholittomia virvokkeita, halutessaan voi varautua myös omia virvokkein. Koska kesäkuun sää on vielä suuri arvoitus, on tarkka sijainti myöskin sitä toistaiseksi. Kokoonnumme Tehyllä ja sään salliessa levitämme viltit läheiseen puistoon. Kauniilla säällä oma viltti kannattaakin napata mukaan, mikäli mahdollista! Huonon sään sattuessa istumme iltaa Tehyn tiloissa. Toivomme etukäteisilmoittautumisia tarjoilujen mitoittamiseksi. Tule ja nappaa ystäväsi tai työtoverisikin mukaan!

Ilmoittautuminen tapahtumiin sähköpostitse osoitteeseen ilmoittaudu@pirkankatilot.fi . Samasta osoitteesta voit kysyä myös lisätietoa tapahtumista. Muista kertoa selkeästi, mihin tapahtumaan haluat ilmoittautua!

Yhdistyksen facebook-sivuja ja verkkosivuja seuraamalla pysyt hyvin ajantasalla tulevista tapahtumista. Syksyllekin on suunnitteilla mukavaa yhteistekemistä ja mielenkiintoisia Kollegakahviloita. Yhdistyksemme on yhtä aktiivinen kuin jäsenensäkin, tule mukaan oppimaan uutta ja tutustumaan kollegoihisi alueella! Naisen kanssa, toistemme tukena. www.pirkankatilot.fi

Uusi vuosi tuo tullessaan vuosikokouksen

Pirkka-Hämeen kätilöyhdistys toivottaa hyvää alkanutta vuotta 2019 ja sen myötä esittää jäsenilleen kutsun osallistua yhdistyksen vuosikokoukseen ti 5.3. klo 17.00 alkaen Kaupinojan saunalla. Kokouksessa käydään läpi sääntömääräiset asiat ja valitaan hallitukseen uudet jäsenet mahdollisesti erovuorossa olevien tilalle.

Ahkeran kokoustamisen jälkeen jätämme hiet ja pölyt saunaan ja avantoon, ruokailemme ja nautimme illasta hyvässä seurassa. Ilmoittautuminen viimeistään ma 25.2. Tervetuloa mukaan toimintaamme! Ilmoittautumiset vuosikokoukseen tuttuun tapaan Ilmoittaudu@pirkankatilot.fi

Älä unohda myöskään tammikuun kollegakahvilaa 24.1., ilmoittautuminen on vielä avoinna! Lisätietoja löydät kalenteristamme!

P.S. Joulukuun Kätilö-lehdestä löydät pienen jutun yhdistyksemme 120-vuotiaasta taipaleesta sekä sen juhlistamisesta. Kenties olet itsekin haaveillut hallitustyöstä? Tervetuloa vuosikokoukseen kenties kirjoittamaan nimesi historiaan!

Tammikuun kollegakahvila tulee, oletko valmis?

Vuoden 2019 kollegakahvilatoiminta käynnistyy torstaina 24.01.2019 klo 18.00. Gynekologinen endokrinologi Katja Ahinko tulee kertomaan lapsi- ja nuorisogynekologiasta. Perinteisesti tarjolla myös kahvit osallistujille, kasvavan ammattitaidon ja hyvän seuran lisäksi. Ilmoittautuminen viimeistään ma 21.01.19. Tule rohkeasti mukaan ja tuo kollegasikin. Kollegakahvilat ovat avoimia kaikille tapahtumasta kiinnostuneille!
Kollegakahvilat pidetään Tehy ry:n tiloissa, osoitteessa Itsenäisyydenkatu 17 A, 4. krs. Tapahtumiin ilmoittautuminen tapahtuu tuttuun tapaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ilmoittaudu@pirkankatilot.fi